Paardencaoching, wat is het en hoe werkt het?

Paardencoaching, een beetje een rare naam al zeg ik het zelf. Alsof we nu plots ook paarden trainen.
Dat is niet het geval. Wat we wel doen is het paard inzetten tijdens een coachsessie.
Een paard is erg sensitief en reageert daarmee op dingen die wij mensen over het hoofd zien. Vraagstukken die worden ingebracht tijdens een coachsessie met een paard, kunnen hierdoor vaak veel sneller worden beantwoord dan wanneer deze worden ingebracht zonder paard.


Het Paard

Leeft al 65 miljoen jaar op aarde. Dat zegt veel over zijn aanpassingsvermogen en zijn vermogen tot overleven. Toen deze dieren nog in het wild leefden op de open vlaktes van de steppen moesten zij ‘discreet’ met elkaar leren communiceren en de vijand al van een grote afstand zien aankomen. Daarbij moesten ze op elkaar kunnen rekenen.

Vandaag de dag gebruikt een paard deze manier van overleven nog steeds. Zodra er een nieuw lid in de kudde komt (oftewel u stapt voor een sessie bij een paard in de bak) zal het paard direct scannen welke overlevingskansen hij met u als nieuw lid van de kudde heeft. Uw lichaamstaal en -houding geven een paard erg veel informatie, (discrete communicatie) waar hij direct op zal reageren. Door zijn geschiedenis en het feit dat het een vluchtdier is, registreert het paard veel meer over ons dan wij mensen. De reactie welke het paard vervolgens geeft dient als hulpmiddel tijdens een paardencoachsessie.

Benieuwd of een paardencoachsessie bij u of uw bedrijf past?
Vul onderstaand aanmeldformulier in.
U krijgt eerst een intakegesprek alvorens we een afspraak maken.
Heeft u voorkeur voor een dagdeel?

ik blijf graag mijn ambitie voeden en meld mij tevens aan voor 100% tips, feiten en nieuws

Privacy verklaring

 

KLANTEN OVER ONZE SPARRINGSESSIES